Bahan-bahan :
6 biji telur
1 cawan gula halus
1 sudu mkn ovalette
1 sudu teh esen vanilla
1 cawan fresh milk
1/2 cawan whipping cream
2 cawan tepung gandum
1/2 cawam minyak masak
Cara buat :
1. pukulkan telur, gula halus, ovalette dan esen vanilla sampai kembang,
2. Masukkan minyak gaul rata dan masukkan fresh milk n whipping cream dan gaul rata.
3. Masukkan tepung gandum dan gaul rata.
4, Bahagikan adunan kepada 3 bahagian, satu bahagian kekalkan warna putih, satu bahagian lagi letak 1 tbsp coffee paste dan satu adunan lagi letak 1 tbsp serbuk koko n 3 tbsp chocolate ganache.
5. Saya guna acuan segi empat saiz 8.
6. Kukuskan dulu bahagian putih 10 mijit, pastu tuang bahagian coffee n kukus lagi selama 10 minit n last sekali tuangkan bhgn chocolate td,mkukus lagi utk 20 -30 minit.
6 biji telur
1 cawan gula halus
1 sudu mkn ovalette
1 sudu teh esen vanilla
1 cawan fresh milk
1/2 cawan whipping cream
2 cawan tepung gandum
1/2 cawam minyak masak
Cara buat :
1. pukulkan telur, gula halus, ovalette dan esen vanilla sampai kembang,
2. Masukkan minyak gaul rata dan masukkan fresh milk n whipping cream dan gaul rata.
3. Masukkan tepung gandum dan gaul rata.
4, Bahagikan adunan kepada 3 bahagian, satu bahagian kekalkan warna putih, satu bahagian lagi letak 1 tbsp coffee paste dan satu adunan lagi letak 1 tbsp serbuk koko n 3 tbsp chocolate ganache.
5. Saya guna acuan segi empat saiz 8.
6. Kukuskan dulu bahagian putih 10 mijit, pastu tuang bahagian coffee n kukus lagi selama 10 minit n last sekali tuangkan bhgn chocolate td,mkukus lagi utk 20 -30 minit.
