Bahan-bahan :
40 gm minyak jagung
10 gm koko powder
70 gm dark choclate
45 ml air
40 gm tepung naik sendiri
3 biji telur kuning telur
3 biji putih telur
30 gm gula kastor
1/2 sudu makan krim of tartar
1 tin ceri pie filling
- Buah ceri
- Whipping cream
Cara Membuatnya:
1- Panaskan oven pada suhu 180C,sementara tunggu oven panas,susun cawan cupcakes dalam tray.
2- Panaskan minyak jagung,kemudian angkat dari api,masuk5an koko powder dan coklat,kacau hingga ianya cair.
3- Masukkan air,tepung dan telur kuning,kacau sehingga ianya sebati.
4- Pukul putih telur bersama cream of tartar (pastikan ada tanda halal bagi muslim) dan gula dalam bekas mixer pukul sehingga gebu.
5- Masukkan bahan yang pertama kedalam adunan tadi,pukul sebati.
6- Kemudian masukkan adunan cupcakes kedalam bekas yang telah disusun tadi,bakar selama 25minit.
7- Sejukkan terlebih dahulu sebelum disapu dfngan whipping cream dan hias dengan buah ceri.
40 gm minyak jagung
10 gm koko powder
70 gm dark choclate
45 ml air
40 gm tepung naik sendiri
3 biji telur kuning telur
3 biji putih telur
30 gm gula kastor
1/2 sudu makan krim of tartar
1 tin ceri pie filling
- Buah ceri
- Whipping cream
Cara Membuatnya:
1- Panaskan oven pada suhu 180C,sementara tunggu oven panas,susun cawan cupcakes dalam tray.
2- Panaskan minyak jagung,kemudian angkat dari api,masuk5an koko powder dan coklat,kacau hingga ianya cair.
3- Masukkan air,tepung dan telur kuning,kacau sehingga ianya sebati.
4- Pukul putih telur bersama cream of tartar (pastikan ada tanda halal bagi muslim) dan gula dalam bekas mixer pukul sehingga gebu.
5- Masukkan bahan yang pertama kedalam adunan tadi,pukul sebati.
6- Kemudian masukkan adunan cupcakes kedalam bekas yang telah disusun tadi,bakar selama 25minit.
7- Sejukkan terlebih dahulu sebelum disapu dfngan whipping cream dan hias dengan buah ceri.