Bahan-bahan :
2 cwn tpg gandum
1 1/2 Cwn air
1/3 Cwn gula
2 bj telur
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh yis mauripan
2 sudu besar minyak masak
Secubit garam
Sedikit pewarna kuning telur
Bahan tabur:
Kacang tanah yg telah di kisar (ikut suka)
Gula (ikut suka)
1 tin jagung ala cream
Mentega (ikut suka)
Cara:
1. Saya guna blend je, senang dn cepat.
2. Blend telur dan gula hingga kembang.
3. Masukan baking powder, yis, minyak dan garam, blend lg. Masukan air, blend lg. Masukan tpg, blend lg.
4. Masukan pewarna blend lg.
5. Dah siap perap 1 hingga 2 jam.
6. Guna kuali non stikc, x perlu letak minyak.

2 cwn tpg gandum
1 1/2 Cwn air
1/3 Cwn gula
2 bj telur
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh yis mauripan
2 sudu besar minyak masak
Secubit garam
Sedikit pewarna kuning telur
Bahan tabur:
Kacang tanah yg telah di kisar (ikut suka)
Gula (ikut suka)
1 tin jagung ala cream
Mentega (ikut suka)
Cara:
1. Saya guna blend je, senang dn cepat.
2. Blend telur dan gula hingga kembang.
3. Masukan baking powder, yis, minyak dan garam, blend lg. Masukan air, blend lg. Masukan tpg, blend lg.
4. Masukan pewarna blend lg.
5. Dah siap perap 1 hingga 2 jam.
6. Guna kuali non stikc, x perlu letak minyak.
