Bahan-bahan :
2 cawan ubi kayu parut | ditapikan supaya airnya keluar
1/2 biji kelapa | diambil santannya
1 ketul gula kabung | dikikis
Beberapa helai daun pisang | dilayur atas api
Sedikit garam
CARA MEMASAK:
1 Campurkan ubi parut bersama santan dan garam. Gaulkan rata.
2 Buatkan kelonsong daun pisang berbentuk tiga segi dan sendukkan adunan ubi ke dalamnya.
3 Masukkan gula kabung dan letakkan satu sudu adunan lagi.
4 Kemaskan balutan dan kukus selama 25 minit.

2 cawan ubi kayu parut | ditapikan supaya airnya keluar
1/2 biji kelapa | diambil santannya
1 ketul gula kabung | dikikis
Beberapa helai daun pisang | dilayur atas api
Sedikit garam
CARA MEMASAK:
1 Campurkan ubi parut bersama santan dan garam. Gaulkan rata.
2 Buatkan kelonsong daun pisang berbentuk tiga segi dan sendukkan adunan ubi ke dalamnya.
3 Masukkan gula kabung dan letakkan satu sudu adunan lagi.
4 Kemaskan balutan dan kukus selama 25 minit.
