Kuih Sagu
Bhn:-
1 ½ cwn sagu
2 cwn air
Sdikit garam
Gula scukup rasa
Pati ros merah
Kelapa parut & di gaul dgn sdikit garam
Cara :-
1. Basuh sagu & toskan
2. Campurkan sagu, garam , gula & pati ros
3. Masak sekejap dlm 10 minit bg semua sebati
4. Sementara tu, panaskan periuk kukus.
5. Dah sebati, kukuskan selama lebih kurang 15-20 minit / hingga masak
6. Kukuskan sekejap kelapa parut yg digaul sedikit garam agak2 dlm 5minit supaya kelapa tahan lama
7. Sejukkan dulu baru digaul & hidangkan.
Bhn:-
1 ½ cwn sagu
2 cwn air
Sdikit garam
Gula scukup rasa
Pati ros merah
Kelapa parut & di gaul dgn sdikit garam
Cara :-
1. Basuh sagu & toskan
2. Campurkan sagu, garam , gula & pati ros
3. Masak sekejap dlm 10 minit bg semua sebati
4. Sementara tu, panaskan periuk kukus.
5. Dah sebati, kukuskan selama lebih kurang 15-20 minit / hingga masak
6. Kukuskan sekejap kelapa parut yg digaul sedikit garam agak2 dlm 5minit supaya kelapa tahan lama
7. Sejukkan dulu baru digaul & hidangkan.